100-121

  1. Jag tror att deras verklighet är så pass långt ifrån våran verklighet att den inte är tillräckligt relaterbar för en stor del av målgruppen. Jag tycker dock att den pekar på viktiga saker i samhället som kanske inte pratas så mycket om och jag har helt klart lärt mig ett eller annat av denna bok. Jag tror att bokens handling är trovärdig men att den faller på karaktärerna.
  2. Inte vad jag kan komma på.
  3. Jag tror att ilska är en stark känsla och att man i tidig ålder måste lära sig tygla den. Jag tror inte riktigt att Daniels aggressionsproblem inte tagits på det allvar det borde ha tagits på och att den utvecklats och växt. Jag hade personligen undvikigt Daniel, inte för att han är en dålig person (vilket jag inte anser att han är) utan för att man gör dumma saker när man är arg.
  4. Hon är ju muslim och jag är som tidigare inte särskilt insatt i Islam men jag misstänker att hennes släkt inte skulle gilla att hon blir tillsammans med någon som inte tillhör religionen och inte heller en svensk för den delen. Jag tror det hade ansetts skamligt och att de vill att hon ska gifta sig med någon i hög klass och underhålla honom med hemsysslor. Jag tror tyvärr inte att det kommer bli något mellan dem för att vara ärlig, kanske en kyss eller så men aldrig som i ett förhållande.
  5. De hade nog förbjudit henne att prata med honom och de hade nog blivit väldigt besvikna och arga samt skämts en del.
  6. Jag tror han vill att han anser att det inte är en kvinnas uppgift att bli framgångsrik utan att hitta en make att leva på och åt även om hon gärna hade velat skaffa sig utbildning och jobb. Jag tror till och med att han hade skämts om hon utbildade sig och att anledningen till att han inte vill att hon ska gå kvar på kursen är att han anser att den tolkning hon lär sig på kursen är felaktig och att han vill att hon ska dela tolkning med resten av familjen.

Kommentera