122-208

  1. Jag tycker den är mycket snyggt uppbyggd med de lösa trådar den släpper ut på polisrapporten och “efter” som sedan sys ihop snyggt med hur det var Nalin och rakel som hittade Ville och jag älskar hur boken byggt upp mordet och att man då kan gå tillbaka till polisrapporten och förstå. Jag gillar som sagt också hur boken växlar mellan karaktärerna för att ge perspektiv och försiktigt leda läsaren till att se på boken på ett specifikt sätt. Nackdelen med att skriva så är att man (vilket jag blev ibland) blir lite förvirrad på vad som händer vem jag hade tex svårt att komma ihåg vem som var vem av Rakel och Jamila. Jag ger boken 3/5 stjärnor.
  2. När något blir mycket varmt omvandlas ju lite av energin till ljus och rent ljus är rent. Glöden ska väl visa värmen, elden, hettan man känner när man blir riktigt förbannad och det vita är väl att det är riktigt mycket.
  3. Jag tror att betongen är betonghusen i orten och att betongens kungar är “ortens kungar” och han menar att man inte måste vara gangsta och fruktad för att betongens kungar utan att man kan vara respekterad för andra saker. Jag tycker att texten där är mycket fin och att den är min favoritdel i boken.
  4. Jag skulle säga att det gick snett när de var små och Daniel utvecklade sina aggressionsproblem och sedan har det bara gått utför med droger rån och inbrott.
  5. En kulturell bakgrund är en minoritet man föds in i. Så om man kommer från USA kanske man har med sig thanksgiving in i det nya landet. Den kulturella bakgrunden är i det exemplet USA eller kanske en specifik stat. De olika ungdomarna verkar vara syrianer, turkar, kurder eller svenskar. De flesta verkar ha islam och någon grad av kvinnoförtryck som gemensam nämnare. Jag skulle inte säga mig tillhöra en minoritet i samhället och jag har definitivt lärt mig en del av boken.
  6. Som jag tidigare tjatat om så är mitt svar på den här frågan att om man tagit tag i Daniels beteende från början hade det nog aldrig hänt.
  7. a) Jag är nu rätt ledsen att jag inte skrev mer på den uppgiften men det detaljlösa jag skrev stämmer bra. b) Rakel och Gabriel kommer bli mer jämställda och bli bättre vänner framöver. Jamila kommer plugga vidare och få ett bra jobb och visa att kvinnor också kan jobba och tjäna egna pengar. Abdi kommer utvecklas och lyckas med musiken med Daniel och Ville i åtanke. Daniel vet jag inte men jag antar att han hamnar på hem. Jag tror att han och Abd kommer mötas när de blir äldre.

Kommentera